MACOS

IBM: – Mac-brukere er mer produktive enn Windows-brukere

17. nov. 2019 - 05:00

IT-giganten IBM har nå kunngjort et forskningsresultat som muligens vil nøre opp under diskusjonene mellom de mest ihuga Mac- og Windows-brukerne. Selskapet sier nemlig at Mac-brukere er mer produktive enn Windows-folket – og det med ganske stor margin.

Opplysningene ble offentliggjort på den nylig avholdte konferansen Jamf Nation User Conference, og kommer som et resultat av et program kalt Mac@IBM, som IBM startet tilbake i 2015.

Presterer bedre

Dette programmet innebar en storstilt anskaffelse av Mac-maskiner til bruk innad i selskapet, noe som har ført til at IBM i dag sitter på hele 290 000 Mac-enheter.

Dette har igjen gitt IBM et relativt godt grunnlag for å sammenligne Mac- og Windows-plattformen når det gjelder blant annet produktivitet, og forskjellene viser seg å være ganske markante.

Tegning av kvantedatamaskinen IBM Q System One.
Les også

IBM lanseres verdens største kommersielle kvantedatamaskin

Ifølge IBM var det 22 prosent flere macOS-brukere som overgikk prestasjonsforventningene i medarbeiderevalueringene, sammenlignet med Windows-brukere. I tillegg klarte macOS-brukere å få på plass salgsavtaler med i snitt 16 prosent høyere verdi enn Windows-brukerne hos selskapet.

Krever mye mindre støtte

IT-giganten kom ellers frem til at Mac-brukerne tilsynelatende trives bedre på arbeidsplassen. Selskapets tall viser at macOS-brukerne har 17 prosent lavere sannsynlighet for å forlate selskapet sammenlignet med de som bruker Windows.

Les også

Nå kan du laste ned Apples nye operativsystem

Når det gjelder behovet for støtte er forskjellen også betydelig. Ifølge IBM trengs det kun syv dataingeniører for å støtte 200.000 Mac-maskiner, mens selskapet har behov for 20 ingeniører for å støtte det samme antallet Windows-maskiner. Bare 5 prosent av de som bruker macOS hos IBM ber om tilleggsprogramvare til arbeidsoppgavene sine, mot 11 prosent av Windows-brukerne.

I tillegg er migrasjon visstnok enklere for IBM-ansatte som bruker Mac. Nesten 98 prosent av macOS-brukerne hos selskapet rapporterte at migrasjon til det nyeste operativsystemet var enkelt, mens tallet lå på 86 prosent når det gjaldt overgangen fra Windows 7 til Windows 10.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.