MASKINVARE

Lover Android-oppdateringer i to år, selv til billigmodellene

Nokia-mobilene til HMD skiller seg ut ved å være originale.

HMD lover at selv billige smartmobiler som Nokia 2 vil motta Android-oppdateringer i to år.
HMD lover at selv billige smartmobiler som Nokia 2 vil motta Android-oppdateringer i to år. Foto: HMD Global
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. mars 2018 - 15:11

Finske HMD Global begynte i fjor å selge Android-baserte smartmobiler med varemerket Nokia. Noe av det som kjennetegner disse smartmobilene, er at Android-installasjonen er svært lik den man finner i Googles egne smartmobiler, uten alle de tilleggene som mange andre smartmobilleverandører velger å utstyre enhetene med.

I et intervju med svenske M3 forteller Ossi Korpela, HMDs nordensjef, hvorfor selskapet har valgt å levere enhetene med ren Android. Han nevner to hovedårsaker til dette. 

Les også: Nå vil Nokia inn i varmen igjen. Lanserte fem nye modeller

Best for brukerne

Den ene er at selskapet rett og slett mener at den rene Android-opplevelsen er det beste valget for brukerne, og at dupliserte tjenester, egne skall til brukergrensesnittet og generell bloatware er noe som brukerne ikke har behov for, i tillegg til at det forvirrer. 

Den andre årsaken som Korpola nevner, handler om sikkerhet. Selskapet ønsker å komme med månedlige sikkerhetsoppdateringer til enhetene, og det er enklere dersom enhetene ikke inneholder masse egenutviklede løsninger. 

Fortsatt små, men: Både Nokia og Google vokser godt i smartmobilmarkedet

I to år til alle

I tillegg lover Korpola at alle smartmobilene til selskapet kommer til å få fulle systemoppdatering i to år. 

– Dette gjelder hele utvalget vårt, og kunder skal vite at dersom de velger en Nokia-smartmobil, så er det dette de får, uten unntak, sier Korpela.

En slik garanti er det få andre leverandører av Android-mobiler som vil gi, ikke minst når man også regner med de billigste modellene. 

Men to år er ikke all verdens det heller, i alle fall for flaggskipmodeller. Til sammenligning kom iOS 11 med støtte for iPhone 5S da den nye utgaven av operativsystemet ble lansert i september i fjor. Da var det fire år siden iPhone 5S kom på markedet. 

Leste du denne? Retromobilene har solgt som varmt hvetebrød, forteller Nordensjef

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.