BEDRIFTSTEKNOLOGI

Med dette gigantiske 4K-nettbrettet skal Microsoft gjøre arbeidsplassen mer produktiv

19. apr. 2019 - 05:00

I mai i fjor kunngjorde Microsoft Surface Hub 2, et slags digert nettbrett rettet mot fremtidens kontorer. Nå har selskapet offisielt avslørt alle detaljene om produktet, som Microsoft selv kaller en «interaktiv, smart tavle».

Surface Hub 2S, som er det endelig navnet på produktet, skal lanseres i USA i juni til en pris på 9000 dollar, cirka 76 000 kroner. Norsk pris og lanseringstidspunkt er ennå ikke kjent.

50 tommer og 4K

Microsofts nye beist har en berøringsskjerm på 50 tommer med 4K-oppløsning og relativt tynne rammer på 15 millimeter. Siden skjermen har størrelsesforholdet 3:2 er oppløsningen imidlertid på 3840 x 2560, litt høyere enn vanlig 4K.

Av øvrig innmat finner vi en i5-prosessor fra Intel, 8 GB RAM, 128 GB SSD, og tilkoblingene omfatter både HDMI, Mini-DisplayPort, Ethernet og fire USB C-porter.

Tavlen veier solide 28 kilogram, men skal være praktisk å flytte rundt ved hjelp av et mobilt stativ med hjul som kan kjøpes som tilleggsutstyr. Dette kan suppleres med et mobilt batteri som kan installeres i selve stativet og holde tavlen gående i flere timer.

  <i>Foto:  Microsoft</i>
  Foto:  Microsoft

Konferanse- og samarbeidsfokus

Videokonferanser og fjernsamarbeid er blant hovedbruksområdene til produktet, og i den forbindelse kommer tavlen med et 4K-kamera med 90-graders synsvinkel, magnetisk feste og ansiktsbasert, automatisk eksponering. Fjernfeltmikrofon er også på plass.

Ifølge Microsoft skal produktet legge til rette for møter med «ett trykk» gjennom integrering av skybaserte produktivitetsløsningen Microsoft Teams, som ble lansert i fjor, og Skype for Business. Produktet skal også fungere bra med samarbeidsløsningen Whiteboard.

Microsoft har for øvrig også en større versjon av Surface Hub 2 på gang, med dimensjoner på heftige 85 tommer. Denne skal selskapet begynne å teste med utvalgte kunder tidlig i 2020, så det er ennå en stund til vi får vite mer om denne varianten. En god del dyrere blir den nok.

Flere detaljer om Surface Hub 2S kan du finne på Microsofts egen produktside.

Les også: Microsoft Edge basert på Chromium er klar for testing »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.