SIKKERHET

Mehl om cyberangrepet: – Viser alvorlighetsgraden i det digitale risikobildet

Angrepet har delvis lyktes i å ta ut viktige tjenester i kortere perioder og viser alvorlighetsgraden i det digitale risikobildet, sier justisministeren.

– Et sånt angrep er helt uakseptabelt, sier justisminister Emilie Enger Mehl.
– Et sånt angrep er helt uakseptabelt, sier justisminister Emilie Enger Mehl. Foto: Terje Pedersen/NTB
30. juni 2022 - 07:23

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk og, jeg vil si, kriminelt miljø, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) under en pressekonferanse onsdag kveld.

– Et sånt angrep er helt uakseptabelt. I tiden etter Russlands invasjon av Ukraina har vi befunnet oss i et annet trusselbilde og en annen sikkerhetspolitisk situasjonen i verden rundt oss, sier hun videre.

Flere offentlige norske nettsteder sliter eller har vært nede etter å ha blitt utsatt for massive dataangrep. Den russiske hackergruppa Killnet antas å stå bak angrepet.

Hackergruppen oppgir transportblokaden som bakgrunn for angrepet, kunne Digi fortelle onsdag.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har over tid registrert en kraftig økning i slike hackerangrep, sier Mehl.

Hun peker på de ekstra bevilgningen på 200 millioner kroner regjeringen satte inn i høst for å bekjempe cyberkriminalitet.

– Disse midlene ska styrke Norges nasjonale sikkerhet og bedre evnen ti å oppdage angrep. Sikkerhetsmyndighetene opplyser at de er i stand til å håndtere angrepet, sier Mehl.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.