OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Microsoft slapp plutselig ny Office-app til mobil – gir deg alt på ett sted

Den nye appen heter simpelthen Office.

Alle de mest populære Office-verktøyene er under samme tak i Microsofts nye Android-app.
Alle de mest populære Office-verktøyene er under samme tak i Microsofts nye Android-app. Foto: Microsoft
18. feb. 2020 - 10:58

Microsoft har lenge hatt ambisjoner om å gjøre sine Office-verktøy mer tilgjengelige og nyttige på de mobile plattformene, og nå har dette resultert i en ny app som nettopp ble sluppet til Android. Det melder blant andre Engadget.

Den nye appen har enkelt og greit fått navnet Office og ble først kunngjort av Microsoft i november i fjor. Office kombinerer de mest utbredte verktøyene Word, Excel og PowerPoint i én enkelt applikasjon, med det Microsoft kaller et enkelt, integrert grensesnitt.

Mindre plass og mer effektivitet

De tre verktøyene eksisterer som kjent allerede på den mobile plattformen i form av separate apper, men poenget med den nye appen er altså at man skal slippe å hoppe mellom programmene når man arbeider.

Les også

I tillegg er meningen å spare plass på mobilen, ved at man kun trenger å installere én app i stedet for flere. 

Microsoft har også lagt inn unik mobilfunksjonalitet i den nye Office-appen. Blant annet kan man ta et bilde av et dokument med mobilkameraet og konvertere det til en redigérbar Word-fil med et enkelt trykk.

Tilsvarende kan man også ta et bilde av en tabell og importere det inn i Excel for å jobbe med dataene i tabellen. Når det gjelder PowerPoint kommer dette med en funksjon som hjelper brukere med å designe en presentasjon ved at man velger bilder fra mobilen.

IOS-versjon på vei

Ellers byr appen på muligheten til å raskt opprette PDF-filer fra bilder eller fra Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter og enkel overføring av filer mellom mobilen og PC-en. PDF-filer kan signeres med fingeren på skjermen, og appen lar deg også åpne lenker ved å skanne QR-koder.

Når det gjelder de eksisterende Office-appene til mobil sier Microsoft at de fortsatt akter å støtte disse. Som digi.no rapporterte ble disse appene kraftig overhalt i desember.

Den nye Office-appen til Android kan altså lastes ned fra Google Play nå. Microsoft jobber også med en IOS-versjon, men denne er fremdeles i testfasen, og det er ikke kjent når den blir allment tilgjengelig.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.