SIKKERHET

Microsofts sikkerhets­plattform blir enda bedre – og nå åpnes den også opp for Mac-folket

Foto: Microsoft
25. mars 2019 - 11:37

Microsoft melder nå på bloggen sin at sikkerhetsløsningen Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) nå blir tilgjengelig på Mac-plattformen, foreløpig i en begrenset forhåndsutgave. 

For å gjøre navnet mer OS-nøytralt skifter Microsoft samtidig også navnet på plattformen fra Windows Defender ATP til Microsoft Defender ATP. 

Utvider plattformen

Microsoft Defender kan installeres på alle enheter som kjører macOS Mojave, macOS High Sierra eller macOS Sierra, og skal ifølge Microsoft by på et grensesnitt som tilsvarer det man finner i Windows 10-versjonen.

Mer informasjon om Microsoft Defender ATP til Mac finner du på Microsofts tech-sider.

I samme slengen kunngjør Microsoft også en ny utvidelse av Microsoft Defender ATP-løsningen, kalt Threat and Vulnerability Management (TVM), som også blir tilgjengelig i den nye Mac-versjonen.

TVM fungerer ved å oppdage sårbarheter kontinuerlig i sanntid, i stedet for å basere seg på periodevis skanning av systemet. I tillegg byr TVM-funksjonen på «smart prioritering» av sårbarheter og trusler.

Dette innebærer at de mest kritiske truslene blir fremhevet basert på faktorer som trussellandskap, sensitiv informasjon på utsatte enheter og kontekst – i stedet for kun på en statisk poengsum som angir alvorlighetsgrad.

Threat and Vulnerability Management skal by på mer effektiv oppdagelse og bedre løsningsarbeid i Microsoft Defender. <i>Foto:  Microsoft</i>
Threat and Vulnerability Management skal by på mer effektiv oppdagelse og bedre løsningsarbeid i Microsoft Defender. Foto:  Microsoft

Bedre løsningsarbeid

TVM gir også IT-administratorer mulighet til å samarbeide sømløst for å fikse sikkerhetsproblemer, og byr på overvåking av status og progresjonen til løsningene i sanntid i hele organisasjonen. 

Man får også tilgang til alternative måter å håndtere trusler på, som for eksempel forslag til konfigurasjonsendringer som kan redusere risikoer assosiert med programvare-sårbarheter.

Microsoft Defender-plattformen får stadig ny funksjonalitet. Som digi.no rapporterte tidligere denne måneden kom det nylig en utvidelse av plattformen kalt Microsoft Threat Experts, som byr på «proaktiv jakt» på de viktigste sikkerhetstruslene, deriblant kyberspionasje.

Dette foregår både ved hjelp av tettere dialog med Microsofts egne sikkerhetseksperter og utstrakt bruk av AI-løsninger.

Les også: Microsoft med ny funksjon: Nå kan du bruke Android-mobilen din fra Windows 10 »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.