OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nå skal det bli lettere å bytte til Android

Google utvikler et verktøy som skal hjelpe deg bort fra iOS, mens Samsung gir ut esker med alt du trenger for å bytte til Samsung.

Google utvikler verktøy som skal gjøre det lettere å bytte til Android.
Google utvikler verktøy som skal gjøre det lettere å bytte til Android. Foto: Colourbox
2. aug. 2021 - 12:00

Googles gjenopprettingsapplikasjon inneholder kode som avslører en bytt til Android-app. Det kommer frem etter en gjennomgang av 9to5Google.com. Googles verktøy er ikke det eneste i kampen om mobilkundene. Samsung lanserte tidligere i måneden en kampanje der de deler ut bokser med alt du trenger for å bytte til Samsung.

Enkle steg

App-gjennomgangen til 9to5Google viser at Google lager en app til Apples applikasjonsbutikk, tilsvarende Apples move to iOS, som allerede er tilgjengelig for Android-brukere. Deretter tar den deg gjennom en steg for steg-prosess. Koden viser også at Google legger inn en overfør-apper-funksjon. Det er usikkert hvordan den vil fungere, men den vil mest sannsynlig finne liknende applikasjoner når du har applikasjoner som ikke finnes for Android, slik Apple gjør i sin overføringsapplikasjon. Har du betalt for noen applikasjoner, må du naturlig nok kjøpe dem på nytt.

Rolf Assev, partner og medgründer i StartupLab, mener at verdien av å beholde selskaper som Remarkable i Norge, er enorm.
Les også

La oss sikre at Remarkable forblir i Norge

Samsung deler ut kabler og adapter

Google er seint ute med en slik  applikasjon, flere av produsentene har allerede applikasjoner med samme funksjoner. Samsung tar nå sin Smart Switch-applikasjon ut av programvareverdenen og inn i den fysiske verdenen. Den koreanske mobilgiganten har lansert en kampanje der de deler ut Smart Switch-kit. Det inneholder kabel og adapter og steg for steg-guide, slik at det skal bli lettere å overføre all data med kabel, og det kan bestilles gratis fra Samsung. I tillegg til kabel og adapter har de også satt opp en egen telefonlinje for å hjelpe kunder med å bytte.

Samsungs Smart Switch-kit inneholder instruksjoner, kabel og adapter for å overføre all data mellom telefoner. <i>Foto: Samsung</i>
Samsungs Smart Switch-kit inneholder instruksjoner, kabel og adapter for å overføre all data mellom telefoner. Foto: Samsung

Kampanjen er et klart tegn på at de prøver å nå ut til dem som treger en ekstra dytt for å bytte system. I en pressemelding skriver de at kampanjen er spesielt målrettet denne sommeren, om det er en satsing som vil pågå lenge, vet vi ikke.

– Våre data viser at sommeren fortsatt er en sterk salgsperiode. Samtidig vet vi gjennom kundeundersøkelser at flere og flere er interesserte i en Samsung-telefon, men ikke helt tør å ta steget og bytte, sier Sargon Demirdag, markedsføringsdirektør i Samsung Norden, i pressemeldingen.

Kampanjen ble lansert rett før Samsung skal holde storlansering 11. august, der det mest sannsynlig kommer nye telefoner.

Fem år på etterskudd

Apples bytt til iOS-applikasjon har vært i Googles applikasjonsbutikk i fem år, og Google har nok levd lenge på applikasjonene til Samsung, Oneplus og de andre produsentene. Når applikasjonen kommer, vil det kanskje bli litt lettere å bytte mellom plattformer.

Elon Musk kjøpte Twitter i 2022. Etter overtakelsen har selskapet vært i trøbbel. Amerikanske investorgruppe mener selskapet bare er verdt en tredjedel av hva det var ved overtakelsen.
Les også

X' nye API-grep skapte problemer under jordskjelvet i Japan

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.