FORBRUKERTEKNOLOGI

Nye Mac Pro er lagt ut for salg – den dyreste utgaven koster 600 000 kroner

11. des. 2019 - 09:21

På Apples Worldwide Developers-konferanse i sommer avduket selskapet den nye utgaven av den kraftigste datamaskinen Apple har å by på – Mac Pro. Nå har maskinen omsider blitt lagt ut for salg, og med det har vi også fått mer innsikt i prisene – som fort kan bli ganske ekstreme.

Nye Mac Pro har en norsk startpris på 68 990 kroner, som i seg selv er en pen sum, men om du ønsker den heftigste innmaten snakker vi om helt andre prisdimensjoner.

Nesten 600 000 kroner

Som det fremkommer av Apples produktside vil den dyreste konfigurasjonen av maskinen koste intet mindre enn rundt 588 000 kroner.

Til denne prisen får man en 28-kjerners Intel Xeon W-prosessor på 2,5 GHz med Turbo Boost på opptil 4,4 GHz, 1,5 TB minne, to Radeon Pro Vega II Duo-skjermkort med 2 x 32 GB HBM2-minne hver, SSD-lagring på 4 TB og Apple Afterburner-kort.

Om man i tillegg ønsker en Pro Display XDR-skjerm med nanotekstur-glass må man ut med ytterligere 68 990 kroner, og til denne skjermen kan man også kjøpe en Pro Stand-fot til 11 990 kroner.

  <i>Foto:  Apple</i>
  Foto:  Apple

Kjøkkenrasp-design

Ved siden av svært muskuløs innmat er det nok det yre designet som er det meste påfallende med nye Mac Pro. Maskinen har det mange refererer til som et «kjøkkenrasp-design», som henger sammen med den uvanlige utformingen av luftåpningene og de kraftige håndtakene i rustfritt stål.

Designet er ifølge Apple inspirert av «molekylære krystallstrukturer» og skal optimalisere luftstrømmen samtidig som det skal gi maskinen en ekstra rigid struktur. De tykke håndtakene er for øvrig en del av selve rammen til maskinen, som også inkluderer foten til PC-en.

Den forrige Mac Pro-modellen ble lansert helt tilbake i 2013 og skilte seg også ut med et uvanlig sylinder-design. 

Flere detaljer om nye Mac Pro finner du på produktsiden.

Les også

Apple oppgraderer sin mest populære iPad – dette er nytt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.