CHATGPT

Open AI med store nyheter: Dette er GPT Store og ChatGPT Team

Fortsetter å utvide tjenesten.

Open AI har lansert en egen butikk som tilbyr spesialdesignede GPT-er.
Open AI har lansert en egen butikk som tilbyr spesialdesignede GPT-er. Foto: OpenAI
11. jan. 2024 - 16:41

Den mye omtalte ChatGPT-skaperen Open AI har nå kunngjort et par store nyheter som skal gjøre den populære KI-teknologien enda mer anvendelig for flere mennesker.

Den ene nyheten har allerede blitt hintet om tidligere – GPT Store. Dette er altså en egen nettbutikk hvor brukere kan kjøpe snakkeroboter som er spesialdesignet for en rekke ulike bruksområder.

Ideen er at verifiserte brukere selv kan bygge sine egne, skreddersydde GPT-er, og dette har visstnok blitt en meget populær funksjon. 

Har laget over tre millioner

Siden OpenAI først kunngjorde skreddersydde GPT-er i november i fjor, har brukere nemlig laget over tre millioner spesialdesignede GPT-er, ifølge selskapet selv. Mange av disse tilbys til andre brukere via den nye butikkfunksjonen.

Butikken lar brukere velge mellom ulike kategorier, deriblant programmering, forskning og analyse, livsstil og skriving. Butikken byr også på en toppliste over de mest populære GPT-ene – og anbefalinger fra OpenAI selv.

Den mest populære GPT-en i skrivende stund heter «Consensus», en vitenskapsorientert snakkerobot som lar brukere dra nytte av hele 200 millioner akademiske artikler.

I tillegg finner man flere GPT-er som er utviklet av OpenAI selv. Blant disse finner vi for eksempel Creative Writing Coach, Web Browser, Tech Support Advisor og Data Analyst. – hvorav samtlige er designet for å bistå med spesifikke oppgaver.

Man finner også en rekke GPT-er som kombinerer ChatGPT-teknologien med Open AIs bildegenerator Dall-E.

Når det gjelder det å lage sine egne GPT-er, trenger man altså ingen kodeferdigheter. Man må imidlertid sette seg inn i retningslinjene, som Open AI nå har oppdatert for anledningen.

Lanserer ChatGPT Team

Samtidig med GPT Store-nyheten kunngjorde Open AI en annen stor nyhet; ChatGPT Team. Dette er, som navnet antyder, en versjon av snakkeroboten som fokuserer på samarbeid og teamarbeid – for eksempel på arbeidsplassen. 

ChatGPT Team gir brukere tilgang til den mest avanserte modellen GPT-4 og bildegeneratoren Dall-E 3, i tillegg til avanserte dataanalyseverktøy. Den gir også brukere et dedikert miljø tilrettelagt for samarbeid, og administrasjonsverktøy for ledere.

ChatGPT Team deler en del funksjoner med ChatGPT Enterprise, som Open AI kunngjorde i fjor sommer. På samme måte som med Enterprise-utgaven vil bruke har fullt eierskap og kontroll på de businessrelaterte dataene, og Open AI forsikrer at de ikke trener modellene eller samtalene på slike data.

Brukere av ChatGPT Team kan også lage sine egne GPT-er og dele dem internt med det øvrige teamet.

ChatGPT Team er en abonnementstjeneste som får en amerikansk pris på 25 dollar per bruker per måned om man velger et årsabonnement, eller 30 dollar per måned om man velger månedlig abonnement. Mer informasjon kan man finne på nettsidene.

OpenAI har stadig planer på gang, og nå kan du snart kjøpe skreddersydde GPT-er fra en egen butikk.
Les også

OpenAI starter butikk: Snart kan du kjøpe dine egne snakkeroboter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.