FORBRUKERTEKNOLOGI

Radioaktiv amulett skulle beskytte mot stråling

5G-stråling er ufarlig, men flere av jukseproduktene som påstås å beskytte mot den, er radioaktive og kan dermed faktisk være farlige.

«Kvante-amuletten» skulle beskytte mot stråling som er ufarlig, men er selv radioaktiv.
«Kvante-amuletten» skulle beskytte mot stråling som er ufarlig, men er selv radioaktiv. Foto: RIVM
21. des. 2021 - 17:00

Det er ingenting som tyder på at 5G-stråling er helsefarlig eller usunt på noe vis. Ikke bare er den ikke-ioniserende - noe som må til før den kan gjøre skade på vev og DNA - men den er også svært mye svakere enn grenseverdiene, som i seg selv har innebygd store sikkerhetsmarginer.

Likevel er det enkelte som svever i den villfarelse at 5G er livsfarlig, og noen søker også beskyttelse i de merkeligste ting. En USB-pinne med klistremerke på, for eksempel, som visstnok skulle beskytte mot 5G. Hvordan det skulle foregå, er noe uklart, men prisen var i alle fall klar: Omkring 4.200 norske kroner.

Dette diagrammet er blitt spredd i sosiale medier de siste ukene.
Les også

5G-motstandere sirkulerte mind control-diagram. Det viste seg å være noe helt annet

Andre igjen, er overbevist om at wifi-stråling er livsfarlig, men klarer seg ikke uten, og velger derfor å sette opp et uekte faradaybur over ruteren sin.

Nå har imidlertid nederlandske myndigheter, nærmere bestemt De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS)Myndighet for atomsikkerhet og strålevern» på norsk) tatt for seg ti ulike salgsvarer som etter sigende skal beskytte mot 5G-stråling, og funnet ut at de faktisk inneholder radioaktive stoffer. Det vil si at de sender ut ioniserende stråling.

Og dette er som sagt stråling som faktisk KAN gjøre skade på vev og DNA.

Hele listen finner du her. Pussig nok er det bare ni produkter listet opp, mens ANVS spesifiserer at tallet er ti. Uansett, på listen finnes tre produkter fra «Energy Armor», fire fra «Magnetix», samt ett «Basic Nero»-armbånd og ett «Quantum Pendant».

Så vidt vi kan se, er det ingen av disse som selges i Norge.

Om du likevel har et slikt produkt er det neppe knyttet til noen stor helsefare ved kortere eksponering, skriver ANVS, men man kan ikke utelukke negative helseeffekter ved langvarig bruk. Man bør derfor ikke bruke disse produktene.

Klistremerke med forbudsskilt mot 5G.
Les også

EU-land etterlyser felles strategi for å bekjempe falske 5G-nyheter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.