FORBRUKERTEKNOLOGI

Samsung viste frem enda en brettbar mobil – denne gangen med en ny vri

30. okt. 2019 - 10:10

Samsung var blant aktørene som var tidligst ute med den nye, brettbare mobilformfaktoren da de lanserte sin Galaxy Fold for en tid tilbake. Nå kan det se ut til at den sørkoreanske giganten vil satse videre i samme designspor.

I forbindelse med Samsung Developer Conference 2019 nylig viste selskapet frem en ny mobilvariant med brettbar skjerm, men denne gangen var det et klapptelefon-design vi fikk se.

Skal være mer kompakt

Det dreier seg riktignok ikke om et ferdig forbrukerprodukt ennå. Samsung sier de er i ferd med å utforske nye formfaktorer i den brettbare kategorien – hvorav klapptelefonen altså er en av idéene som er under utvikling.

Samsung ser for seg nye muligheter med klapptelefon-formfaktoren, men når vi eventuelt får se den på markedet er høyst uvisst. <i>Foto:  Samsung</i>
Samsung ser for seg nye muligheter med klapptelefon-formfaktoren, men når vi eventuelt får se den på markedet er høyst uvisst. Foto:  Samsung

Det nye designet er ment å være en mer kompakt løsning enn det dagens, brettbare modeller byr på, og Samsung hintet også om nye grensesnitt-muligheter.

En kort videodemonstrasjon av den bøyelige klapptelefon-skjermen viste hvordan bildet automatisk hopper opp på den øvre delen av skjermen når telefonen foldes sammen under videoopptak, mens kontrollfunksjoner vises på den nedre delen. 

Få detaljer ennå

En mulig fordel med designet er å sette folk i stand til å enklere ta opp video av seg selv ved at den nedre delen av mobilen kan fungere som fot og gjøre mobilen enkel å plassere på en overflate mens kameraet er i bruk.

Bildet er hentet fra Samsungs egen test av Galaxy Fold.
Les også

Utsatte Galaxy Fold for hard test: Den bøyelige skjermen tålte langt færre sammenfoldinger enn det Samsung lover

Utover dette delte ikke Samsung noen flere detaljer om det nye konseptet, ei heller maskinvare eller mulige lanseringsvinduer. Galaxy Fold-telefonen er imidlertid allerede på markedet, også i Norge, og om denne viser seg å bli en suksess tar det nok ikke lang tid før alternative, brettbare modeller dukker opp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.