MASKINVARE

Snart får toppmobilene mye mer minne

Samsung starter masseproduksjon av minnepakker med 16 GB.

Samsung starter produksjon av nye 16 GB-brikker.
Samsung starter produksjon av nye 16 GB-brikker. Foto: Samsung
2. mars 2020 - 10:51 | Endret 3. mars 2020 - 11:13

Elektronikkgiganten Samsung har nå kunngjort at de har startet masseproduksjonen av nye minnepakker som vil gi den neste generasjonen mobiltelefoner vesentlig mer internminne (RAM).

Med minnepakke menes en komponent som typisk består av åtte minnebrikker. Minnebrikker brukes sjelden alene i systemene der de brukes.

De nye DRAM-pakkene, som er industriens første, har en kapasitet på 16 GB og er basert på 10 nanometers produksjonsprosess. De retter seg ifølge Samsung spesifikt inn mot de neste premiummobilene.

Kommer i Galaxy S20 Ultra

Pakken har allerede dukket opp i Samsungs nye flaggskip-variant Galaxy S20 Ultra, som kan fås med opptil 16 GB minne. Med masseproduksjonen underveis vil vil altså snart få se langt flere toppmodeller med denne minnemengden.

I tillegg til kapasiteten byr de nye pakkene også på vesentlig høyere ytelse enn tidligere. Samsung sier at overføringshastigheten ligger på 5500 megabit per sekund, som ifølge produsenten er 1,3 ganger raskere enn forrige generasjon.

Sammenlignet med en 8 GB pakke av forrige generasjon skal den nye 16 GB-pakken også levere mer enn 20 prosent høyere energieffektivitet.

Lanserte 12 GB-pakker i fjor sommer

Den sørkoreanske giganten har jobbet ganske raskt med å få de nye pakkene klare. Selskapet kunngjorde masseproduksjonen av de første 12 GB-pakkene så sent som i juli i fjor, og disse brikkene har nå begynt å dukke opp i en del premiummobiler, deriblant Samsungs nye Galaxy S20-modeller.

Med de nye 16 GB-brikkene har mobilene kommet langt i å ta igjen PC-ene når det gjelder minne.

Samsung Galaxy S20 har for øvrig en startpris på 14.490 kroner når den lanseres i Norge. Denne kommer med 12 GB minne og 128 GB lagringsplass, og det er uvisst hva topputgaven med 16 GB minne og 512 GB lagringsplass vil koste her til lands.

 Alle de nye S20-utgavene skal være i butikkene fra 13. mars.

Nye toppmodeller: Tripp trapp tresko: Telefonene i Samsungs nye Galaxy S20-serie imponerer med kameraer, 5G og mye bedre batterikapasitet.
Les også

Samsung med nye toppmodeller – den beste har 108 megapiksler

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.