KRYPTOUTVINNING

Strammere retningslinjer: Nå slår Google ned på kryptominere og «repetitive» apper

cryptocurrency equipment mining money electronic finance coin
cryptocurrency equipment mining money electronic finance coin Foto: Colourbox/29821326
27. juli 2018 - 09:29

Utvinning av kryptovaluta skjer stadig oftere ved å utnytte maskinkraften til intetanende PC-brukere. Nå slår Google ned på dette fenomenet, som blant andre BleepingComputer og Android Police melder.

I Googles oppdaterte retningslinjer for utviklere kan vi nå lese at alle applikasjoner som utvinner kryptovaluta ikke lenger vil være tillatt på Google Play-butikken.

Følger Apple

Applikasjoner som administrerer produksjon av kryptovaluta eksternt vil imidlertid fortsatt være tillatt, opplyses det i de nye retningslinjene.

Google følger dermed etter Apple, som bannlyste kryptomining-apper forrige måned.

I tillegg til dette vil Google heller ikke lenger ha noe av det de kaller «repetitivt innhold». Dette omfatter apper som tilbyr samme brukeropplevelse som andre eksisterende apper på Google Play, og som ikke tilbyr unikt innhold eller unike tjenester.

Bannlyser flere apper

Det vil ikke være tillatt å publisere apper som kopierer innhold fra andre apper uten å legge til originalt innhold eller verdi, eller å publisere flere apper med svært likt innhold og lik brukeropplevelse.

I retningslinjene heter det at dersom hver av disse appene har lite innhold, bør utviklerne vurdere å lage én enkelt app som samler alt innholdet.

En annen kategori av apper som ikke lenger vil være tillatt på Google Play er applikasjoner som har som hovedformål å vise annonser, for eksempel apper hvor annonser dukker opp hver gang brukeren foretar en handling som sveiping og klikking.

Alle de nye retningslinjene finner du hos Google.

Les også: Nå slår IT-gigantene ned på kryptovaluta »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.