AVTALER & KONTRAKTER

Telecomputing med nok et oppkjøp. Styrker satsningen på skytjenester, sikkerhet og rådgivning

Inngår avtale om å kjøpe det norske IT-selskapet Keystep.

Konsernsjef Terje Mjøs i Telecomputing.
Konsernsjef Terje Mjøs i Telecomputing. Bilde: Pressefoto/Telecomputing

Telecomputing har gjort en rekke oppkjøp den senere tid, og nå melder selskapet at de har inngått nok en avtale om å kjøpe opp et annet IT-selskap – denne gangen norske Keystep. 

– Vi styrker gjennom oppkjøpet våre tjenester på sikkerhet, rådgivning og skytjenester inklusiv migrering til skyen. Med Keystep på laget, tar vi også posisjon på kompetanseområder som Oracle, Open Source og applikasjonsdrift, sier konsernsjef Terje Mjøs i en pressemelding.

Keystep ble etablert i 2007 og hadde i 2017 en omsetning på 125 millioner kroner, har 72 ansatte og kontor i Oslo. Selskapet leverer drift av skytjenester, migrering til sky, samt sikkerhetstjenester og rådgivning. 

– God match

I pressemeldingen skriver Mjøs at han mener Keystep er en god match med Telecomputing. Keystep har kunder både i det offentlige og innenfor medier, bank, finans, olje og gass, samt næringsmiddelindustri. De har også en egen sikkerhetsenhet som tilbyr overvåking, rådgivning og kurs om kunders sikkerhetsbehov. Dette mener Mjøs er fordeler de kan utnytte og videreutvikle sammen med Keystep.

– Vårt sikkerhetstilbud blir et viktig konkurransefortrinn i en verden der trusselbildet stadig endres, sier Mjøs.

Administrerende direktør i Keystep, Svein R. Bergsli, sier i pressemeldingen at oppkjøpet er bra for kundene av Keystep og de ansatte.

– Vi er spesielt glade for å bli en del av Telecomputings satsing på skytjenester, sikkerhet og rådgivning, sier Bergsli.

Transaksjonen må godkjennes av Konkurransetilsynet før den kan gjennomføres, og kjøpesum er ikke oppgitt.

I mars meldte Telecomputing at de kjøpte opp Digisys, samt den svenske systemintegratoren Intelligent Business Solutions

Se vår store oversikt: Topp 100 – dette er Norges mest lønnsomme IT-selskaper (Ekstra)

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.