Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Ryktet om PC-ens død er betydelig overdrevet

Woman working from home with child.
Woman working from home with child. Maskot
Del

For 10 år siden ble PC-en spådd den sikre død innen 2020, men i stedet er vi vitne til PC-ens renessanse. 

Vi er nå vitne til PC-ens renessanse - en helt ny måte å tenke på.

Artikkelforfatter Eivind Bentsen, Dell Technologies

2020 ble året der PC-en virkelig har fått bevise sin verdi. Den har aldri vært viktigere enn i dette pandemiåret. Det vil de fleste være enige i, men jeg vil ta det et hakk videre med denne påstanden: Vi er nå vitne til PC-ens renessanse - en helt ny måte å tenke på. 

Overskriftens referanse til Mark Twains udødelige sitat er kanskje også litt overdrevet, men gjennom pandemien har bærbare datamaskiner stått frem som en uunnværlig og trofast følgesvenn på hjemmekontoret. Da de første nettbrettene kom i 2010 var forstå-seg-påere overbeviste om at PC-en ville være utradert innen 2020. Dette ble langt fra virkeligheten. 

Den globale salgsveksten for PC-er var på 11 prosent i 2020, og hele 25 prosent i siste kvartal av året, ifølge analyser fra Canalys, som digi.no gjengir i en artikkel. 

Med kunstig intelligens kan PC-en jobbe for deg

Vi stiller nye krav til teknologien i dag. Den må gjøre mer enn å bare fungere. Nye Dell-maskiner bruker for eksempel kunstig intelligens (AI) i programvaren Dell Optimizer, som lærer seg hvordan du jobber og tilpasser seg dine vaner. Mye brukte apper laster raskere, batteritiden forlenges fordi den vet når du behøver mest strøm, innlogging er enklere og sikkerheten bedre. 

Dell Latitude-familien av PC-er passer for alle type jobber

5G-klare PC-er og andre modeller »

I fremtiden vil AI vil gi oss muligheter vi ikke kan se for oss enda. Måten du bruker datamaskinen på vil bli mer sømløs, tilpasset den enkelte og bekymringsfri. Vanlige teknologifrustrasjoner, som å koble seg på lokale nettverk eller å sette opp ny printer, forsvinner. Brukeropplevelsen vil strekke seg på tvers av alle enheter, så du alltid kan plukke opp arbeidet der du sluttet, uansett hvor du logger deg på. 

AI-assistenten hjelper deg å planlegge både jobb og hverdagsliv: Setter opp avtaler og oppdaterer kalender, gir deg anbefalinger basert på kontekstuelle data og utfører enkle oppgaver for deg. I stedet for «personal computer» har du en «personal companion». I tidsklemma føler vi vel alle på at vi skulle hatt en sånn!

Bedre tilrettelagt for hjemmekontor og fjernarbeid

Ettersom PC-en blir mer intelligent, vil den forstå når du ønsker å bli sett og når du ikke. Hvis du blir distrahert i et videomøte, for eksempel av telefonen eller at kollega/partner/barna/hunden trenger deg, vil PC-en sku av kameraet til du er klar igjen.

Vi ser for oss at mobile pc-er vil ha utvidbare og tilpasningsdyktige skjermer som gir bedre arbeidsforhold uansett hvor du sitter. 

Samtidig utvides 5G-dekningen i Norge og verden for øvrig. Latitude 9510 fra Dell er den første 5G-klare PC-en, men vi trenger flere maskiner med denne funksjonaliteten for å dra nytte av høyhastighetsnettverket når WiFi ikke er tilgjengelig. Når dette er på plass, får vi en helt ny opplevelse av arbeid på farten.

IT-avdelingen behøver ikke røre PC-en lenger

IT-avdelingene har gjort en imponerende innsats i dette pandemi-året. Digitale endringsprosjekter ble gjennomført på få dager, i stedet for å ta flere år. Gode PC-administrasjonsverktøy har vært en nøkkel for å lykkes med dette, men i fremtiden ser vi for oss en IT-avdeling som ikke behøver å røre PC-ene. Hvordan er det mulig? 

Se for deg at PC-en kan reparere seg selv. Nye teknologier under panseret, som kunstig intelligens, analyse, sky og bedre nettverk vil gjøre fjern-administrasjon av PC-er til en lek. Prediktivt vedlikehold gir muligheter til å fikse problemer før noen merker dem. En del av PC-renessansen er teknologi som gjør at IT-avdelingen ikke vil trenge å røre PC-en igjen. 

Automatisk sikkerhet

I tillegg til sikkerhetstiltakene vi allerede kjenner i dag, kan PC-er som bruker AI og maskinlæring kunne oppdage og fjerne skadevare før de gjør skade. PC-ens renessanse i så måte vil være at jeg ikke trenger å lure på om PC-en min eller informasjonen på den er trygg.  

PC-ens tid er nå

 
 

PC-en er inngangsporten for oss alle til å jobbe, leke og lære. Folk forventer mer av PC-ene sine nå enn noen gang tidligere. Vi i Dell Technologies jobber med å innføre teknologier som sky, 5G og kunstig intelligens i PC-ene, slik at dere får smarte, personlige og gode opplevelser med våre maskiner. Vi startet denne utviklingen for en tid tilbake, men «renessanse-tiden» vi er i lar oss stoppe opp, tenke nytt og være enda mer bevisste på hvordan vi tar teknologiene inn i fremtiden.