TELEKOM

Analytikeren som «aldri tar feil» mener Iphone X er dødsdømt

Apple iPhone X. Illustrasjonsfoto.
Apple iPhone X. Illustrasjonsfoto. Bilde: Kurt Lekanger
25. jan. 2018 - 11:49

Den anerkjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI mener toppmodellen Iphone X kommer til å forsvinne fra produksjonsbåndene allerede til høsten. Kuo omtales som analytikeren «som aldri tar feil». Det skriver Forbes.

Selv om toppmodellen har høstet gode kritikker stort sett verden over, går ikke salget som ventet.  Det skal ifølge analytikeren skyldes at innsnevringen i toppen av skjermen får folk til å velge den rimeligere Iphone 8 pluss-varianten.

Trått i Kina

I Kina går det spesielt trått for salget av toppmodellen, skriver den amerikanske teknologiavisen. 

Med en startpris på rett over ti lapper er det kanskje ikke så rart at mange forbrukere velger rimeligere alternativer. Spesielt når de rimeligere modellene har større opplevd skjermflate enn toppmodellen til Apple

Ming-Chi Kuo mener Iphone X heller ikke kan prises lavere. Det vil nemlig gjøre vondt verre. Hvorfor skal konsumentene velge de rimeligere Apple-telefonene, hvis toppmodellen får et priskutt? spør han seg. 

Løsningen vil derfor være å ta Iphone X helt ut av sortimentet, men bygge videre på teknologien, og lansere en rekke billigversjoner samtidig som X- går ut av produksjon.

Om det skjer, vil modellen være Apples største salgsflopp siden Iphone 5c kom ut i markedet i 2015. 

Iphone X en positiv overraskelse

Da digi.no omtalte Apples flaggskip i november i fjor, mente vi at det var den største Iphone-nyheten på mange år. 

«Iphone X er en veldig positiv overraskelse, og telefonen er utvilsomt en av de desidert beste toppmodellene på markedet – om ikke den beste. Og den ser fantastisk ut – selv om slikt selvfølgelig er smak og behag.», skrev produkttester Kurt Lekanger.

Men den stive prislappen fikk passet påskrevet. 

«Prisen på telefonen er imidlertid altfor høy, nesten på grensen til komisk høy. Du kommer en del billigere ut ved å gå for Iphone 8 eller 8 Plus, men da får du ikke mye av det som gjør Iphone X såpass unik – nemlig skjermen, ansiktsgjenkjenningen, og så videre.»

Får ikke mest-for-pengene-pris

«Vil vi anbefale Iphone X? Ja, hvis du har råd, er vel svaret. Du får en fantastisk mobil, men dette er en telefon som aldri vil vinne noen «Mest for pengene»-pris noe sted.»

Selv om det kanskje blir kroken på døra for Iphone X på grunn av dårlige salgstall, gjør fortsatt morselskapet det ganske greit på bunnlinja. 

Med et driftsoverskudd på 11 milliarder dollar i tredje kvartal i fjor er selskapet milevis unna en økonomisk krise. 

Aksjekursen opp 45 prosent

Analytikerne har tidligere spådd at den amerikanske IT-giganten ville selge rundt 242 millioner telefoner i 2017. Det ville vært en historisk rekord for det selskapet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Ikke siden 2015 har Apple hatt så gode salgstall i mobilmarkedet. Og det med haugevis av vasse utfordre som stadig tar større markedsandeler. 

I skrivende stund er selskapet verdt rundt 900 milliarder dollar. I løpet av det siste året har aksjekursen sakte, men sikkert krabbet oppover og selskapet kan notere seg en aksjekursvekst på nærmere 45 prosent de siste 12 månedene. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.