Apple starter opp hemmelighetsfull utviklingsavdeling i Sverige

Har blant annet rekruttert eksperter på antennedesign.

Apples toppsjef Tim Cook får mer virksomhet i den svenske universitetsbyen med egen domkirke.
Apples toppsjef Tim Cook får mer virksomhet i den svenske universitetsbyen med egen domkirke. (Montasje: Jason Lee, Reuters / Wikimedia commons)

Har blant annet rekruttert eksperter på antennedesign.

iPhone-produsenten har tidligere gjort flere oppkjøp av bedrifter i Malmø-regionen. Det har gitt nøkkelteknologi for bruk i selskapets enheter, blant annet innen kart-modellering, ansiktsgjenkjenning og komprimering.

Nå har Apple i det stille bygget opp et nytt utviklingsteam i den svenske forsknings- og universitetsbyen Lund i Skåne. Det melder nyhetsbyrået Rapidus.

Blant annet skal de ha hyret inn teknologer med ekspertise på antennedesign til mobiltelefoner fra taiwanske Lite-On Mobile Mechanicals nedlagte startup i Lund.

Den tidligere svenske direktøren Henrik Johansson og Max Landaeus som var ansvarlig for antenneutvikling både i Lund og Kina er begge rekruttert til nye stillinger for Apple i skånebyen. De er heller ikke alene, men ingen av dem ønsker å oppgi hva avdelingen skal jobbe med eller hvor stor satsingen er, ifølge Rapidus.

– Vi er noen stykker også fra andre hold også, som ikke har bakgrunn fra Lite-On, sier Henrik Johansson i en kort kommentar til nyhetsbyrået.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen