CHROMEBOOK

Chromebook-brukere får mer å velge i: Google har kunngjort Chromebook Plus

Mer krutt og mer kunstig intelligens.

Google har avduket Sitt nye Chromebook Plus-konsept. Dette er en av de nye modellene, Acer Chromebook Plus 515.
Google har avduket Sitt nye Chromebook Plus-konsept. Dette er en av de nye modellene, Acer Chromebook Plus 515. Foto: Acer
4. okt. 2023 - 12:45

De nettskyorienterte, rimelige Chromebook-maskinene har blitt meget populære siden de først entret markedet. Noen finner kanskje maskinene litt svakere enn ønsket når det gjelder maskinvare og ytelse, og det har Google nå tenkt å fikse på.

På den offisielle Google-bloggen har selskapet dratt sløret av Chromebook Plus – en ny «generasjon» av Chromebook-bærbare som jekker opp ytelsen mer enn et par hakk.

Dobbelt så høy ytelse og 10 timers batteritid

Google lover at de nye Chromebook Plus-maskinene skal by på dobbelt så høy ytelse som de mest populære modellene fra fjoråret, opptil 10 timers batteritid, og denne gangen er også KI-ferdigheter en integrert del av pakken.

Google skriver at de har lyttet til laptop-brukere og samarbeidet tett med de fire Chromebook-partnerne Acer, HP, Asus og Lenovo i arbeidet med å løfte konseptet til det neste nivået.

Chromebook-maskinene får nå vesentlig lengre levetid, opplyser Google.
Les også

Google ga akkurat Chromebook-brukere en god nyhet

På maskinvaresiden garanterer Chromebook Plus følgende minimumsspesifikasjoner, men modellene kan også leveres med betydelig mer krutt:

  • CPU: Intel Core i3 12th Gen eller høyere / AMD Ryzen 3 7000-serie eller høyere
  • RAM: 8 GB+
  • Lagring: 128 GB+
  • Webkamera: 1080p med støyreduksjon
  • Skjerm: Full HD IPS eller bedre

Noen PC-produsenter tilbyr riktignok allerede ekstra kraftige Chromebook-modeller, men Chromebook Plus er altså ment som en felles «sertifisering» som skal gjøre det lettere for brukere å identifisere de mer potente modellene.

Bedre videosamtaler

Blant øvrige prioriteringer med den nye generasjonen Chromebook er bedre videosamtaler. I den forbindelse kommer maskinene utstyrt med et 1080pwebkamera, i tillegg til KI-teknologi som brukes til å forbedre lyd- og bildekvalitet, fjerne bakgrunnsstøy og enkelt gjøre bakgrunner uskarpe med et par klikk.

Dette gjelder for alle de store videokonferanse-appene; Google Meet, Zoom og Microsoft Teams.

Chromebook-maskinene skal tilsynelatende gjennomgå en større endring som innebærer at den integrerte Chrome-nettleseren skal separeres fra operativsystemet.
Les også

Nå blir Chromebook-maskinene mer Linux-aktige

Videre har Google bragt det KI-baserte redigeringsverktøyet Magic Eraser fra Google Photos-appen til de nye Chromebook Plus-maskinene. Dette verktøyet brukes til å fjerne uønskede elementer fra bildene, og til å komme med forslag til hvordan bildet kan forbedres.

Ifølge Google jobbes det også med flere kommende funksjoner, deriblant KI-basert bildegenerering som blant annet kan brukes til å sette ditt eget personlige preg på menyer, og til å skape unike bakgrunner til videosamtaler.

I første omgang har Google kunngjort åtte Chromebook Plus-maskiner. Disse er:

Norske priser og tilgjengelighet for de nye Chromebook Plus-modellene foreligger ennå ikke. Mer informasjon kan du finne på denne siden.

Bærbare PC-er er fremdeles vanskeligere å reparere, generelt sett, konkluderer den nye rapporten med.
Les også

– Disse bærbare PC-ene og mobilene er vanskeligst å reparere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.