MOBILTELEFONER

Den mest solgte Android-mobilen hos Telia i mai var ikke fra Samsung

Spennende utvikling på smartmobiltoppen.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Telia kommer hver måned med en oversikt over hvilke ti smartmobiler som har solgt best gjennom selskapets salgskanaler måneden i forveien, men det er lenge siden det har vært noe oppsiktsvekkende å se i disse oversiktene. Apples iPhone-enheter har gjerne minst tre av de fem øverste plassene, mens toppmodellene til Samsung plasserer seg på de øvrige. 

Men denne våren har bildet endret seg noe. Ikke minst gjelder dette i mai. 

Kineserne kommer

Apple beholder riktignok stadig førsteplassen, men denne gangen er det en Huawei-mobil som har krøpet opp på andreplass. Mobilen, Huawei P20 Pro 128 GB, gikk rett inn på fjerdeplass i april. 

– Dette er ikke overraskende etter den gode mottakelsen produktet fikk i markedet ved lansering, men det er interessant at den lander så høyt oppe på listen. Huawei styrker sin posisjon som en aktør å regne med også fremover, sier Håkon Lofthus, leder for Telia Privat, i en pressemelding.

Apple iPhone X
Apple iPhone X troner fortsatt på toppen. Bilde: Kurt Lekanger

I april lå Samsungs toppmodell, Samsung Galaxy S9+, på andreplass. Men nå har den blitt skjøvet helt ned til femte. I tillegg til P20 Pro, er det de to iPhone 8-modellene som har gått forbi.

OnePlus 

Den aller mest spennende nyheten er likevel nykommeren OnePlus 6. Til tross for at Telia bare har solgt den i Norge i en drøy uke, går den rett inn på en sjuendeplass. 

– Da vi lanserte OnePlus 6 eksklusivt i Telia-butikken vår på Byporten i Oslo forrige uke, ble vi nesten tatt litt på senga med over 200 kunder som sto i kø da vi åpnet, forteller Lofthus.

Det var lang kø da Telia lanserte Oneplus 6 i Norge.
Det var lang kø da Telia lanserte Oneplus 6 i Norge. Foto: Inside Telecom/Håvard Fossen

Topp 10 mai hos Telia – forrige måneds plassering i parentes. Klikk for å lese våre tester.

  1. Apple iPhone X (1)
  2. Huawei P20 Pro 128GB (4)
  3. Apple iPhone 8 (5)
  4. Apple iPhone 8 Plus (3)
  5. Samsung Galaxy S9+ (2)
  6. Samsung Galaxy S9 (6)
  7. OnePlus 6 (ny)
  8. Apple iPhone 7 (7)
  9. Samsung Galaxy S8 (8)
  10. Samsung Galaxy S7 (ny)

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 65 Telia-butikker, på telia.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger Telia.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.