KUNSTIG INTELLIGENS

Denne nettsiden lar deg generere superrealistiske bilder av personer som ikke eksisterer med kunstig intelligens

Eksempelbilde fra thispersondoesnotexist.com.
Eksempelbilde fra thispersondoesnotexist.com. Foto: thispersondoesnotexist.com
18. feb. 2019 - 18:00

På tampen av fjoråret meldte digi.no om en ny kunstig intelligens-basert teknologi som gjør det mulig å generere særdeles realistiske, men kunstige, bilder av mennesker. Nå har det dukket opp et verktøy som demonstrerer hva teknologien er i stand til.

Som BleepingComputer rapporterer har det blitt opprettet en nettside kalt thispersondoesnotexist.com, som er dedikert til fremvisning av de datagenererte menneskeansiktene.

Nvidia-utviklet teknologi

Nettsiden fungerer enkelt og greit ved å generere et nytt, kunstig ansikt hver gang man trykker på oppdater-tasten – og det skal godt gjøres å se forskjell på bildene og ekte mennesker.

Siden er opprettet av en programvareingeniør hos Uber ved navn Philip Wang og baserer seg på den såkalte GAN-teknologien som er utviklet av forskere hos Nvidia.

GAN, eller Generative adversarial network, innebærer i korte trekk å sette sammen kunstige bilder ved å bruke to nevrale nettverk der det ene forsøker å «lure» det andre med de syntetiske bildene. Det andre nettverket er matet med store datasett av ekte bilder og skal altså forsøke å skille de ekte fra de falske.

Eksempelbilde fra thispersondoesnotexist.com. <i>Foto:  thispersondoesnotexist.com</i>
Eksempelbilde fra thispersondoesnotexist.com. Foto:  thispersondoesnotexist.com

Forbedret

Teknologien er langt fra ny, og allerede i november i fjor meldte digi.no om hvordan GAN-teknologien ble brukt til å lage ekstremt realistiske ansikter, da også av Nvidia-forskere.

Nvidia-forskerne i dette nye arbeidet har imidlertid forbedret teknologien ved å sette systemet i stand til å automatisk skille mellom ulike «nivåer» av attributter, for eksempel mellom positurer og såkalte stokastiske variabler, som er mer vilkårlige detaljer som fregner og hår.

Den nye generatoren har også den fordelen at man individuelt kan justere kombinasjonen av de ulike attributt-kategoriene, og på den måten «redigere» de genererte bildene og få større kontroll på utfallet.

Flere detaljer om hvordan teknologien kan du finne i selve forskningsdokumentet, som inneholder det meste av relevant, teknisk informasjon.

Les også: Se video: Nvidia laget superrealistisk datagrafikk fra videoopptak ved hjelp av kunstig intelligens »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.