KARRIERE

Elon Musk: – Jobbing hjemmefra er bullsh*t!

Tesla- og Twitter-sjefen er ikke begeistret for det populære fenomenet.

Elon Musk er fremdeles svært lite begeistret for hjemmejobbing.
Elon Musk er fremdeles svært lite begeistret for hjemmejobbing. Foto: Daniel Oberhaus
20. mai 2023 - 16:46

I kjølvannet av Covid-pandemien, da folk var nødt til å jobbe hjemmefra, er det mange om slett ikke har ønsket å returnere til sin fysiske arbeidsplass, men derimot fortsette med fjernjobbingen. Én person som ikke er spesielt begeistret for det, er Elon Musk.

Tesla-, Twitter- og SpaceX-sjefen har tidligere gjort det klart at han har fint lite til overs for ideen om å gjøre hjemmejobbing til standarden. I et ferskt intervju med den amerikanske nyhetskanalen CNBC gjentok han budskapet i harde ordelag.

Moralsk spørsmål

– De som lager bilen din kan ikke jobbe hjemmefra, de som lager og leverer maten din kan ikke jobbe hjemmefra, folk som fikser huset ditt kan ikke jobbe hjemmefra, men du kan? Høres det moralsk riktig ut? spurte Musk retorisk under intervjuet.

Den kjente entreprenøren gikk så langt som til å hevde at jobbing hjemmefra faktisk er et moralsk spørsmål.

– Folk må komme ned fra sin moralske høye hest med sitt «jobbe hjemmefra»-bullsh*t. Fordi de spør alle andre om ikke å jobbe hjemmefra, mens de gjør det selv. Det er galt, fortsatte Musk. Han refererte videre til folk som jobber hjemmefra som «laptop-klassen» som lever i «la-la-land».

På spørsmål om hvorvidt ansatte hos SpaceX, Tesla og Twitter fremdeles er påkrevd å møte opp på jobb i egen person, svarte Musk bekreftende, men innrømmet samtidig at det kan være unntak.

Motstand mot hjemmejobbing

Musk påpekte at jobbing hjemmefra også er en produktivitetssak, i tillegg til et moralsk spørsmål. Produktiviteten hos mange teknologibedrifter har gått merkbart ned etter at de lot ansatte utføre arbeidet hjemmefra, som har ført til at en del bedrifter har begynt å tvinge folk tilbake til den fysiske arbeidsplassen sin.

Mange ansatte er misfornøyde med å bli tvunget tilbake på jobb. Som Digi skrev i fjor, møtte for eksempel Apple betydelig motstand blant sine egne ansatte etter at selskapet implementerte sin «tilbake til kontoret»-plan. Senere startet også Apple-ansatte underskriftkampanjer for å slippe å returnere til kontoret.

Musk gikk lengre enn en del andre bedrifter ved å kreve at alle Tesla-ansatte må tilbringe minst 40 timer per uke på kontoret. I et brev sendt til samtlige ansatte i selskapet, gjengitt av Bloomberg, sa Musk at folk med hjemmekontor kan «late som de jobber et annet sted».

– Kontoret er stedet der kollegene dine faktisk befinner seg, ikke på et pseudo-hjemmekontor. Om du ikke møter opp, antar vi at du har sagt opp, skal det ha stått i brevet til de ansatte.

Elon Musk vil ha de ansatte tilbake på kontoret.
Les også

Musk vil ha tilbake alle ansatte på kontoret, ellers «kan du late som du jobber et annet sted»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.