SKYTJENESTER

Gir regjeringen mye av æren for Microsofts norske data­senter­planer

– De har lyttet til oss i bransjen, sier Kjetil Thorvik Brun hos Abelia.

Kjetil Thorvik Brun forteller at Abelia er svært fornøyde med dagens nyhet fra Microsoft.
Kjetil Thorvik Brun forteller at Abelia er svært fornøyde med dagens nyhet fra Microsoft. Foto: Esben Johansen
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juni 2018 - 12:20

Som digi.no skrev tidligere i dag, planlegger Microsoft å etablere to datasentre i Norge. Til digi.no sier Kjetil Thorvik Brun, fagsjef for IKT og digitale næringer hos Abelia, at regjeringen fortjener ros fra bransjen. 

– Foruten selskapene selv fortjener regjeringen mye av æren for de nye datasenteretableringene. De har lyttet til oss i bransjen og de justeringene vi har sett nødvendig for å lykkes med å skalere investeringene i en datasenternæring i Norge. Det er kraftig vekst både i Norge og internasjonalt. At regjeringen kjente sin besøkelsestid er viktig for at regnestykkene i datasenteretableringer ikke skal utelukke Norge, skriver Brun i en epost til digi.no.

– At vi nå ser det dukker opp stadig flere datasenteretableringer i Norge betyr mye for norsk næringsliv fremover. Datasenteretableringer blir det arbeidsplasser av, både direkte og i økosystemet rundt. Norge får muligheten til å drive frem grønne datasentre ved hjelp av høy kompetanse, generelt gode rammevilkår og gode naturgitte forutsettinger.

Les også: Microsoft skal åpne to store datasentre i Norge

Noe gjenstår

Brun påpeker samtidig at Abelia er blant dem som har jobbet mye med å få på plass konkurransedyktige rammevilkår for datasenternæringen i Norge, og vi nå ser resultatet av dette.

– Vi er svært fornøyde, men det hører med til historien at alt arbeid med rammevilkårene for datasentre i Norge er ikke på plass. Fortsatt må det gjøres noe med ventetiden før strømmen er klar, næringen er diskriminert ut av fordelene kraftkrevende industri i Norge har knyttet til el-sertifikater, og det gjenstår noe på fiber, mener Brun.

Han syns det er spesielt hyggelig at Equinor uttrykker ambisjonen om å bli en digital leder.

– Deres skysatsing er da å se på som nærmest en forutsetting for å lykkes med det, avslutter Brun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.