Kjetil Thorvik Brun forteller at Abelia er svært fornøyde med dagens nyhet fra Microsoft.
Kjetil Thorvik Brun forteller at Abelia er svært fornøyde med dagens nyhet fra Microsoft. (Foto: Esben Johansen)

Datasenter

Gir regjeringen mye av æren for Microsofts norske data­senter­planer

– De har lyttet til oss i bransjen, sier Kjetil Thorvik Brun hos Abelia.

Som digi.no skrev tidligere i dag, planlegger Microsoft å etablere to datasentre i Norge. Til digi.no sier Kjetil Thorvik Brun, fagsjef for IKT og digitale næringer hos Abelia, at regjeringen fortjener ros fra bransjen. 

– Foruten selskapene selv fortjener regjeringen mye av æren for de nye datasenteretableringene. De har lyttet til oss i bransjen og de justeringene vi har sett nødvendig for å lykkes med å skalere investeringene i en datasenternæring i Norge. Det er kraftig vekst både i Norge og internasjonalt. At regjeringen kjente sin besøkelsestid er viktig for at regnestykkene i datasenteretableringer ikke skal utelukke Norge, skriver Brun i en epost til digi.no.

– At vi nå ser det dukker opp stadig flere datasenteretableringer i Norge betyr mye for norsk næringsliv fremover. Datasenteretableringer blir det arbeidsplasser av, både direkte og i økosystemet rundt. Norge får muligheten til å drive frem grønne datasentre ved hjelp av høy kompetanse, generelt gode rammevilkår og gode naturgitte forutsettinger.

Les også: Microsoft skal åpne to store datasentre i Norge

Noe gjenstår

Brun påpeker samtidig at Abelia er blant dem som har jobbet mye med å få på plass konkurransedyktige rammevilkår for datasenternæringen i Norge, og vi nå ser resultatet av dette.

– Vi er svært fornøyde, men det hører med til historien at alt arbeid med rammevilkårene for datasentre i Norge er ikke på plass. Fortsatt må det gjøres noe med ventetiden før strømmen er klar, næringen er diskriminert ut av fordelene kraftkrevende industri i Norge har knyttet til el-sertifikater, og det gjenstår noe på fiber, mener Brun.

Han syns det er spesielt hyggelig at Equinor uttrykker ambisjonen om å bli en digital leder.

– Deres skysatsing er da å se på som nærmest en forutsetting for å lykkes med det, avslutter Brun.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen