SKYTJENESTER

Google døper om G Suite. Det er ikke den største endringen

Kundene må velge et nytt abonnement.

Google G Suite heter nå Google Workspace. Enkelte kjente tjenester har samtidig fått ny logo.
Google G Suite heter nå Google Workspace. Enkelte kjente tjenester har samtidig fått ny logo. Illustrasjon: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. okt. 2020 - 13:04

Googles webbaserte pakke med produktivitetsverktøy for virksomheter, G Suite, skiftet i dag navn til Google Workspace.

G Suite ble lansert under navnet «Google Apps for Your Domain» i 2006. Senere har tjenestepakken blitt kalt både Google Apps og Google Apps for Work. G Suite-navnet ble tatt i bruk så sent som i september 2016, så det har ikke fått leve lenge. 

Les også

Mer integrert opplevelse

Det nye navnet skal i større grad enn det gamle fortelle at det tjenestene pakken omfatter, inkludert blant annet Gmail, Calendar, Drive, Docs, Sheets, Slides og Meet, er i ferd med å smelte mer sammen i en integrert opplevelse. 

En del av dette fortalte Google om allerede i sommer, blant annet muligheten til å opprette og samarbeide om dokumenter med andre deltakere i et Chat-rom, eller forhåndsvisning av fillenker inne i Docs, Sheets og Slides. 

Nye abonnementer

For dagens G Suite-kunder skal navneendringen på sikt også innebære at de må gå over til et annet abonnement på tjenestene enn det de har i dag. Google skriver om det i dette blogginnlegget. Det loves flere detaljer etter hvert.

Noe av denne integrerte opplevelsen skal også bli tilgjengelig i forbrukerutgavene av de samme applikasjonene. Ifølge Google skal det skje om innen noen måneder. 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.