KUNSTIG INTELLIGENS

Googles chatbot har nå fått en av ChatGPTs viktigste egenskaper

Bard kan nå skrive og debugge kode.

Bard kan nå skrive og feilsøke kode, men foreløpig ikke like bra som ChatGPT.
Bard kan nå skrive og feilsøke kode, men foreløpig ikke like bra som ChatGPT. Foto: Google
24. apr. 2023 - 18:00

Etter at OpenAI lanserte den avanserte chatboten ChatGPT, har mange IT-aktører fått hastverk med å minske det teknologiske forspranget, og særlig Google ser ChatGPT som en potensielt stor trussel. Selskapet jobber på spreng og kunne nylig kunngjør et nytt fremskritt.

På den offisielle Google-bloggen opplyses det at Googles chatbot, døpt Bard, har fått en betydningsfull oppgradering – nemlig evnen til å skrive og fikse kode.

Over 20 språk

Ifølge Google kan Bard nå skrive kode i mer enn 20 programmeringsspråk, inkludert C++, Go, Java, Javascript, Python og Typescript. I tillegg har Bard også fått evnen til å komme med korte forklaringer, en funksjon som er ment å bistå folk som ennå lærer koding.

Ved å fortelle Bard at koden ikke fungerer, kan chatboten også endre og reparere kode underveis. Den kan i tillegg oversette mellom flere ulike programmeringsspråk.

Google har vært ærlige på at Bard fremdeles befinner seg i den eksperimentelle fasen og understreker at dette også har konsekvenser for hvor godt den kan utføre kodingsoppgaver.

– Når det gjelder koding kan det være Bard gir deg fungerende kode som ikke produserer det ønskede resultatet, eller gi deg kode som ikke er optimal eller er ukomplett. Dobbeltsjekk alltid Bards respons, og test og evaluer koden grundig for feil, bugs og sårbarheter før du stoler på den, skriver Google.

Ennå bak ChatGPT

Den nye ferdigheten til Bard er også integrert mot Google Colab, en tjeneste som lar deg skrive og kjøre Python-kode direkte i nettleseren, og som ennå har til gode å bli offisielt tilgjengelig i Norge. Integreringen innebærer at Python-kode som skrives med Bard, enkelt kan eksporteres til Colab uten å klippe og lime.

Med dette har Google forsøksvis minsket forspranget til ChatGPT en smule, selv om det nok ennå er langt igjen. Demonstrasjonene av Bards ferdigheter så langt har ikke vært en braksuksess, og til og med Googles egne ansatte har kommet med krass kritikk av chatboten.

Samtidig er koding en av de mest fremtredende ferdighetene til hovedkonkurrenten ChatGPT, som allerede har imponert til og med erfarne programvareingeniører når det gjelder kvaliteten på koden. Også ondsinnede aktører har begynt å bruke ChatGPT til å skrive skadevare, og bedrifter har så smått begynt å erstatte ansatte med chatboten.

Googles hektiske kamp for å hevde seg i AI-kappløpet har ikke gått helt knirkefritt.
Les også

Tidligere Google-ingeniør: – Googles chatbot «stjal» data fra ChatGPT

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.