PODKAST: DOBBELTKLIKK

– Ingen er AI-ekspert

Det mener Tomas Nordlander, forskningsdirektør i forskningsinstituttet IFE.

Hva er egentlig kunstig intelligens?
Hva er egentlig kunstig intelligens? (Foto: Arseny Togulev)

Det mener Tomas Nordlander, forskningsdirektør i forskningsinstituttet IFE.

  • Podkast

Tomas Nordlander, forskningsdirektør i forskningsinstituttet IFE

Vi prater med Tomas Nordlander, forskningsdirektør i forskningsinstituttet IFE. Han forteller historien om kunstig intelligens, og hvorfor begrepet er problematisk. I tillegg påstår han at ingen kan hevde å være AI-ekspert.

 – Det er et problem at folk som driver med statistikk og matematisk modellering ønsker å kalle det «AI», fordi det i dag gjør det enklere å få finansiering. AI-hypen kommer og går, og når den forsvinner igjen, så kaller de arbeidet sitt for statistikk og matematikk igjen. De utnytter begrepet, sier Nordlander.

Podkasten Dobbeltklikk

Sebastian Storvik. Foto: Eirik Helland Urke

Sebastian Storvik i Digi.no og Inside Telecom har foreløpig mer kompetanse innen journalistikk enn IT. Dette forsøker han å jevne ut. Hver uke snakker han og representanter fra redaksjonen med kilder om aktuelle temaer fra IT-bransjen i Digis podkast Dobbeltklikk.

Hvis du abonnerer på Dobbeltklikk på Apple podcasts, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag morgen, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på jobben, på vei hjem, eller når som helst ellers, det er opp til deg. Vi høres.

Kommentarer (13)

Kommentarer (13)
Til toppen