FORBRUKERTEKNOLOGI

Se videoen av det som kan være den aller første brettbare mobiltelefonen

6. jan. 2019 - 21:13

Vi har både hørt om og sett bilder av de brettbare mobiltelefonene som visstnok skal være på vei, men vi har ennå ikke sett så altfor mange videoer som viser telefonene i levende live. Nå har det dukket opp en slik video, melder blant andre Engadget.

Teknologiskribenten Evan Blass, som har et solid rulleblad innen lekkasjer av nye teknologiprodukter, la nylig ut en Twitter-melding med en video som viser en brettbar mobil i all sin prakt.

Kan være Xiaomi-modell

Blass opplyser i meldingen at han ikke kan garantere for autentisiteten til videoen eller produktet, men begge deler ser ekte nok ut.

Ifølge Blass skal videoen vise en brettbar mobil laget av den kinesiske mobilgiganten Xiaomi, en opplysning som naturlig nok heller ikke kan bekreftes. Utfra teksten på mobilens skjerm å dømme dreier det seg imidlertid om et kinesisk produkt.

I videoen ser vi først en demonstrasjon av Google Maps, hvor mobilen er brettet ut med stor skjermflate. Deretter foldes sidene på enheten bakover til et mer normalt mobilformat, hvorpå enheten brukes som en vanlig mobiltelefon.

Flere prototyper på brettbare skjermer har allerede blitt vist frem. I høst skrev digi.no om et ukjent kinesisk selskap ved navn Royole som presenterte de de selv kalte verdens første brettbare mobil.

Samsung med prototype

Litt senere kom imidlertid selve elektronikkgiganten Samsung på banen med sin første mobiltelefon med skjerm som kan brettes i to. Selskapet kalte konseptet Infinity Flex Display, og viste en prototype på scenen i forbindelse med selskapets utviklerkonferanse i San Francisco.

På Samsungs variant vil den store skjermen befinne seg på innsiden når telefonen er brettet sammen – men det er også en skjerm på utsiden som brukes når telefonen er brettet sammen.

Prototypen som Evan Blass lekket på Twitter bøyes imidlertid bakover slik at skjermflaten tilsynelatende omslutter hele enheten. Hvorvidt skjermflaten på baksiden av mobilen kan benyttes når enheten er i sammenfoldet tilstand er vanskelig å si.

Det er en del ubesvarte spørsmål rundt dette med brettbare mobiler, som for eksempel prisnivå og faren for slitasjeskader. Royole sa om sin prototype at den tåler å bli bøyd 200 000 ganger uten problemer, men det gjenstår å se hvordan produktene faktisk vil fungere.

Les også: Ny mobil gir deg «ekte» heldekkende skjerm med fiffig triks – og den kan fåes med 10 GB minne »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.