NEDBEMANNING

Unity sier opp 600 ansatte

Varsler masseoppsigelser for tredje gang på under ett år.

John Riccitiello er toppsjef i Unity. Her avbildet på Web Summit 2017.
John Riccitiello er toppsjef i Unity. Her avbildet på Web Summit 2017. Foto: David Fitzgerald/Web Summit via Sportsfile, <a href=https://www.flickr.com/photos/websummit/26486427939/>CC BY 2.0</a>
4. mai 2023 - 16:00

Det har vært en vinter preget av masseoppsigelser hos en rekke tech-selskaper. Facebook (Meta), Google (Alphabet), Microsoft og Twitter har sagt opp tusenvis.

AWSIBMDellDropboxSalesforceF5Red HatAccenture, SAP og Cisco er andre eksempler på selskaper som må kutte.

Spillprogramvareselskapet Unity bekrefter nå at ytterligere 600 mister jobbene sine. Det er deres tredje nedbemanning på under et år, skriver Wall Street Journal.

Unity Software med hovedkvarter i San Francisco er et opprinnelig dansk programvarehus, som er kjent for sin spillmotor. Det er et populært rammeverk for utvikling av spill eller for å generere hologrammer og 3D-verdener, både på mobil, desktop og VR.

Administrerende direktør John Riccitiello sier til avisen at målet med nedskjæringene er å effektivisere driften og forbedre både inntjening og bunnlinje.

Unity omsatte for 1,39 milliarder dollar i fjor, etter en vekst på 25 prosent. Årsregnskapet viser derimot et underskudd på 919 millioner dollar. Det siste året er aksjekursen mer enn halvert.

Starlink har blitt en stor suksess, med en tredobling i trafikken globalt, og en enda større økning i Norge og enkelte andre land.
Les også

Ny rapport: Starlink-trafikken med ekstrem økning – også i Norge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.