IT-BRANSJEN

Varsler nye kutt i HP Enterprise. Det hevdes at 5 000 ansatte ryker

10 prosent av staben mister jobbene sine, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

22. sep. 2017 - 12:44

Hewlett Packard Enterprise (HPE) skal kutte 10 prosent av staben eller minst 5 000 av dagens om lag 50 000 ansatte globalt, melder Bloomberg. Det samme skriver Wall Street Journal.

Kilder med kjennskap til planene oppgir at dette er ledd i innsparinger for å møte økt konkurranse. Det forventes at kuttene vil starte før året er omme.

Dette kan være en forsmak på ytterligere nedbemanning senere, mener en kilde Wall Street Journal har snakket med.

HPE har vært gjennom store endringer de siste årene, etter at virksomheten i 2015 ble splittet ut av Hewlett Packard for å bli et separat selskap under ledelse av Meg Whitman.

Ville kutte «lag» i organisasjonen

Tidligere denne måneden uttalte Whitman i møte med analytikere at hun er opptatt av å kutte «layers» (lag) for å skape en mer effektiv organisasjon.

I fjor ble tjenestedivisjonen spunnet ut og fusjonert med CSC. Det skapte en ny IT-gigant kalt DXC. Programvaredivisjonen ble også solgt til Micro Focus.

Dataromsprodukter som servere, lagring, konvergerte systemer og nettverk, samt tilhørende rådgivning er den gjenværende kjernen i Hewlett Packard Enterprise.

Endringene får betydning også for HP Enterprise sin virksomhet i Norge. De har tatt farvel med en rekke ansatte, inkludert flere i ledelsen. Fra i sommer kom tyske Sabine Sauter inn som ny daglig leder.

Selskapet med hovedkontor på Fornebu står oppført med 149 medarbeidere i siste årsrapportering. I dag er de en del færre etter det vi får oppgitt.

digi.no har bedt om en kommentar fra HP Enterprise i Norge for å høre om kuttplanene får betydning for selskapets norske ansatte. Saken blir oppdatert ved svar.

Les også: HP deles i to og foretar nye brutale kutt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.