FORBRUKERTEKNOLOGI

Hevder Huawei trapper ned mobilproduksjonen. Huawei: – Våre globale produksjonsnivåer er normale

BANGKOK, THAILAND - May 28, 2019 : Man hands pulling battery of Huawei phone, stop using. USA and China trade war. Editorial. Huawei banned
BANGKOK, THAILAND - May 28, 2019 : Man hands pulling battery of Huawei phone, stop using. USA and China trade war. Editorial. Huawei banned Foto: Colourbox/39465894
3. juni 2019 - 08:52

Oppdatert: Huawei Norge uttaler  nå i en kommentar at opplysningene om reduksjon i produksjonen ikke stemmer.

– Det går nå rykter om at Huawei reduserer produksjonen av smarttelefoner. Dette er ikke korrekt. Våre globale produksjonsnivåer er normale, og det er ikke foretatt spesielle justeringer i noen retning, heter det i en offisiell kommentar digi.no har fått tilsendt fra Huaweis norske avdeling. 


Den kinesiske mobilgiganten Huawei har støtt på flere store hindringer i sin søken etter ekspansjon på det vestlige markedet den siste tiden, og nå ser det ut til at dette har fått konkrete følger for selskapet.

Avisen South China Morning Post har vært i kontakt med kilder med kjennskap til saken som hevder at Huawei har begynt å trappe ned produksjonen av mobiltelefoner som følge av utestengelsen fra vestlige selskaper.

Foxconn stenger produksjonslinjer

Ifølge kildene har Foxconn stanset flere av produksjonslinjene for Huawei-telefoner de siste dagene som et resultat av at selskapet har fått inn langt færre ordre.

Foxconn er den taiwanske elektronikkprodusenten som setter samme mobiler og nettbrett for en rekke store mobilprodusenter, inkludert Huawei og Apple.

Huawei Norge uttaler i en kommentar at opplysningene om reduksjon i produksjonen ikke stemmer.

– Det går nå rykter om at Huawei reduserer produksjonen av smarttelefoner. Dette er ikke korrekt. Våre globale produksjonsnivåer er normale, og det er ikke foretatt spesielle justeringer i noen retning, heter det i en offisiell kommentar digi.no har fått tilsendt fra Huaweis norske avdeling. 

Stor fremgang den siste tiden

– Nå som den nye situasjonen foreligger er det for tidlig å si om vi er i stand til å nå målet, svarte sjefen for Huaweis Honor-serie, Zhao Ming, på et spørsmål om hvorvidt selskapet vil greie å ta igjen Samsung og innta førsteplassen på markedet.

Som nyhetskanalen CNBC rapporterte i november i fjor spådde Huawei at de ville ligge nær toppen i løpet av 2019, og at de trolig ville ha en sjanse til å bli nummer én i løpet av 2020.

Huawei har hittil ligget godt an til å nå toppen. Som digi.no meldte i begynnelsen av mai har selskapet nå dratt forbi Apple og inntatt andreplassen på mobilmarkedet med relativt god margin, og Samsungs markedsandel er nå kun 3 prosent større enn Huawei sin andel.

Huawei henter mesteparten av markedsandelen sin fra det kinesiske markedet og er derfor noe mindre utsatt for krymping i det vestlige markedet. Selskapet har dessuten gjort grep for å gjøre seg mindre avhengige av vestlige selskaper blant annet i form av å utvikle sitt eget mobiloperativsystem og sin egen minnekortstandard.

Les også: Huawei trapper ned forholdet til USA »

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.