GOOGLE PIXEL

Kunder klager over «klumper» under skjermen på Pixel-telefoner. Nå svarer Google

Skal visstnok ikke være grunn til bekymring.

Google Pixel 8 Pro er Googles seneste toppmodell, og noen brukere klager nå på et problem med skjermen.
Google Pixel 8 Pro er Googles seneste toppmodell, og noen brukere klager nå på et problem med skjermen. Foto: Google
29. nov. 2023 - 11:07

Det er ikke alltid at lanseringen av nye mobiler går smertefritt, ei heller når det gjelder toppmodellene – som for eksempel nye iPhone  15. Nå har det tilsynelatende dukket opp et problem med Googles seneste mobilmodell Pixel 8 Pro.

Nettstedet 9to5google rapporterer at et antall Pixel 8 Pro-eiere melder om synlige «humper» under skjermen som gir et inntrykk av at mobilene lider av en teknisk feil.

Et av bildene som brukere på Googles støtteforum la ved. <i>Foto: Googles støtteforum</i>
Et av bildene som brukere på Googles støtteforum la ved. Foto: Googles støtteforum

Klager på støtteforumet

Problemet omtales blant annet på Googles eget støtteforum, hvor flere brukere har lagt ut bilder som tydelig viser problemet.

– Jeg la merke til flere av disse små humpene på skjermen til min Pixel 8 Pro. De har ingen åpenbar innvirkning på bildekvaliteten så vidt jeg kan se. Først trodde jeg humpene ble forårsaket av skjermbeskytteren min, men basert på denne tråden ser ikke dette ut til å være tilfelle. Forhåpentligvis vil Google se på denne saken, heter det i et av innleggene på forumet.

Flere av brukerne har uttrykket bekymring for at disse ujevnhetene vil forverre seg over tid og potensielt kan ødelegge skjermen, da fenomenet ikke ser ut til å være normalt. Ifølge de fleste bildene ser problemet ut til å hovedsakelig ramme den øverste delen av skjermen på telefonen.

Les også

Google vil ha en bit av nettbrettmarkedet

Google svarer

Google har registrert klagene fra kunder og hevder at det ikke dreier seg om et alvorlig problem.

– Pixel 8-telefoner har en ny skjerm. Når skjermen er slått av, ikke i bruk og i spesifikke lysforhold, kan noen brukere se avtrykk av komponenter i enheten som ser ut som små humpler. Dette har ingen funksjonsmessig innvirkning på Pixel 8 sin ytelse eller varighet, sa en talsperson for Google i en kommentar gjengitt av flere medier.

Dersom Google har rett ser det altså ut til at Pixel 8-eiere ikke har spesielt mye å bekymre seg over, i alle fall ikke på den tekniske siden. 

Googles Pixel-telefoner var ikke tilgjengelig i Norge i lengre tid, før de omsider ankom våre breddegrader for temmelig nøyaktig ett år siden – anført av den forrige toppmodellen Pixel 7 Pro.

Les også

Google øker forbrukersatsingen: To nye mobiler og ett nettbrett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.