OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Microsofts nye Edge-logo tar farvel med Internet Explorer

Den nye Edge-logoen.
Den nye Edge-logoen. Illustrasjon: Microsoft
4. nov. 2019 - 08:55

Med Windows 10 lanserte Microsoft som kjent også en ny nettleser kalt Edge, og dermed sa selskapet farvel til sin aldrende Internet Explorer som standard nettleser på Windows-plattformen. Nå har dette omsider fått konsekvenser for logoen.

Som The Verge rapporterer har Microsoft nå vist frem sin nye Edge-logo. Den markerer en langt tydeligere avstand til «e»-logoen, som hittil kun har vært en lettere modifisert utgave av Internet Explorer-logoen.

Kommer snart

Den nye logoen ble vist frem av Microsofts Vishnu Nath i en Twitter-melding i helgen og har form som en bølge i blått og grønt. Logoen skal implementeres snart, men det er uvisst akkurat når.

Edge-nettleseren har vært tilgjengelig i betaversjon siden august i år, og det er ennå uvisst når den endelige versjonen skal lanseres, men den nye logoen kan altså være et hint om at det ikke er så lenge til.

Edge ble lansert i 2015 og markerte dermed 20-årsjubileet til Internet Explorer, som kom på markedet i 1995. Microsoft sluttet å støtte eldre Explorer-versjoner allerede i 2016, men den seneste og siste versjonen av nettleseren, versjon 11, støttes fortsatt.

Den eksisterende Edge-logoen har klare likhetstrekk med IE-logoen. <i>Foto:  Microsoft</i>
Den eksisterende Edge-logoen har klare likhetstrekk med IE-logoen. Foto:  Microsoft

Chromium-basert

Ifølge de seneste tallene til NetMarketShare har Explorer fremdeles en relativt betydelig markedsandel på 7,75 prosent, mens Edge ligger like bak med en andel på 5,3 prosent. Chrome og Firefox har henholdsvis 67 og 9 prosent.

Microsoft valgte å basere Edge-nettleseren på det Google-utviklede åpen kildekodeprosjektet Chromium i stedet for nettlesermotoren EdgeHTML, og har tidligere uttalt at de akter å bli en betydelig bidragsyter til Chromium

Ved å basere Edge på Chromium har Microsoft lovet å bidra med forbedringer som kommer alle Chromium-partnerne til gode. Blant områdene Microsoft har siktet seg inn mot, er å bidra til at Chromium blir mer energieffektiv og raskere.

Les også: Microsoft skal gjøre internett-dingser sikre med Linux-basert operativsystem »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.