IPHONE

Nå kan du bruke Iphone-mobilen i Windows

Phone Link-appen blir tilgjengelig til IOS-plattformen.

Phone Link-appen inkluderer omsider også Iphone-leiren.
Phone Link-appen inkluderer omsider også Iphone-leiren. Foto: Microsoft
27. apr. 2023 - 16:26

I 2018 lanserte Microsoft en app kalt Your Phone (Din mobil), som var ment å knytte Android-plattformen tettere til Windows. Appen, som siden har skiftet navn til Phone Link, har fått gradvis utvidet funksjonalitet, og nå tar den et nytt, stort steg fremover.

På den offisielle Windows-bloggen opplyses det nemlig at Phone Link-appen lanseres til IOS-plattformen. Det betyr altså at også Iphone-folket nå kan dra nytte av enkel tilgang til mobilen direkte fra Windows.

Samtaler, meldinger og varslinger

Phone Link til IOS gjør det mulig for Iphone-brukere å både svare på og starte samtaler, motta og svare på Imessage-meldinger og få tilgang til mobilkontaktene direkte fra Windows-plattformen – uten at man trenger å dra frem, og låse opp, mobilen.

Løsningen innebærer også at man kan se og avvise varslinger fra Iphone-telefonen mens man benytter seg av Windows-PC-en.

Appen kobler seg til PC-en via Bluetooth, som altså må være aktivert på både PC-en og mobilen, og selve paringen av de to enhetene skjer ved å simpelthen skanne en QR-kode under installasjonen av Phone Link-appen.

Appen lar deg heretter velge mellom Android og Iphone. <i>Foto: Microsoft</i>
Appen lar deg heretter velge mellom Android og Iphone. Foto: Microsoft

Rulles ut gradvis

Selve appen er for ordens skyld forhåndsinstallert i Windows 11, så alt man trenger å gjøre er å lete den frem via startmenyen og åpne den for å starte prosessen.

Iphone-mobilen må ha IOS 14 eller nyere installert, og funksjonaliteten er ikke kompatibel med iPad.

Phone Link til IOS rulles ifølge Microsoft ut gradvis i hele verden. I første omgang blir funksjonen tilgjengelig på 39 språk i til sammen 85 land, og Microsoft har ikke oppgitt hvilke språk og markeder det dreier seg om – eller akkurat når funksjonen er globalt tilgjengelig.

På Android-plattformen har Phone Link-appen en noe utvidet funksjonalitet, deriblant muligheten til å speile skjermen til mobilen i Windows og  muligheten til å se og dele bilder fra mobilen. Det er nok rimelig å anta at også IOS-versjonen vil få utvidet funksjonalitet etter hvert.

Mer informasjon om Phone Link til Android og IOS finner du på denne siden.

Windows 10 får støtte for å bruke flere Android-apper samtidig.
Les også

Nå kan du kjøre flere Android-apper samtidig i Windows 10

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.