MICROSOFT OFFICE

Microsoft trekker flere oppdateringer

Bekrefter at Office kan krasje ved oppstart.

Office 2010 kan krasje av feilslåtte oppdateringer, som Microsoft nå trekker tilbake. Den tilårskomne kontorpakken ble lansert mens Steve Ballmer fortsatt var toppsjef i selskapet.
Office 2010 kan krasje av feilslåtte oppdateringer, som Microsoft nå trekker tilbake. Den tilårskomne kontorpakken ble lansert mens Steve Ballmer fortsatt var toppsjef i selskapet. Bilde: Microsoft
21. nov. 2018 - 13:47

Etter en serie trøblete oppdateringer til operativsystemet Windows 10 fortsetter problemene å balle på seg for Microsoft.

Denne gang har selskapet sett seg nødt til å trekke tilbake oppdateringene KB2863821 og KB4461522 for Office 2010, som begge kom for et par uker siden.

Årsaken er at kontorpakken kan krasje ved oppstart. Rådet som gis er å avinstallere oppdateringene hvis man plages med slikt.

Kalenderkrøll

Merk at dette ikke gjelder nyere Office-utgaver, eller abonnementsbaserte Office 365, som heller ikke er berørt.

Endringene man går glipp ved å avinstallere de feilslåtte oppdateringene er knyttet til Japans særegne kalender, som er justert i forkant av det forestående keiserbyttet i landet – som kan skape en rekke Y2K-aktige problemer.

Office 2010, som navnet indikerer, begynner virkelig å trekke på årene, men utgiveren har forpliktet seg til å forsyne programvaren med oppdateringer helt fram til høsten 2020.

Må ty til webutgaven

Videre er det påvist en annen feil i oppdateringen KB4461529, som kan krasje Outlook 2010 når programmet startes.

Sistnevnte er en fersk sikkerhetsoppdatering med lappesaker mot flere kritiske sårbarheter det er mulig å utnytte i fjernangrep. Microsoft har derfor ikke trukket denne.

I stedet anbefaler de berørte brukere å vente på en ny feilfiks, og i mellomtiden ta i bruk webutgaven av Outlook.

Det har vært en strevsom høst for Microsoft. Her er bare noen av problemene selskapet og kundene deres har vært plaget med den siste tiden:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.